مقالات

خواص و فواید خولنجان

خواص دارویی گیاه خولنجان چه می باشد
خولنجان یک گیاه چند ساله است که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن در حدود 91 تا 150 سانتی متر می باشد و این گیاه از خانواده زنجبیل است. که در جنوب شرقی آسیا گسترش یافته است. منشا خولنجان (گیاه گالانگال) به چین برمی گردد و از آنجا نام آن گرفته شده است. در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که خواص دارویی گیاه خولنجان چه می باشد و تحقیقات آزمایشگاهی در این زمینه را شرح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید؛

خواص دارویی گیاه خولنجان برای سلامتی
خواص دارویی گیاه خولنجان برای سلامتی

گیاه خولنجان در چه مواردی استفاده می شود
خولنجان دارویی
به عنوان ادویه استفاده می شود. ریشه های قهوه ای مایل به قرمز آن بوی معطر و طعم ترشی دارد.خولنجان را می توان مانند سایر گیاهان از جمله: زنجبیل یا زردچوبه به صورت تازه یا پخته مصرف کرد و معمولاً در بسیاری از غذاهای چینی، اندونزیایی، مالزیایی و تایلندی وجود دارد.
ترکیبات گیاه خولنجان چیست
خولنجان سرشار از مواد مغذی است، ریشه خولنجان منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است، آنتی اکسیدان ها ترکیبات گیاهی هستند که به کاهش خطر بیماری کمک می کنند و سلول ها را از اثر مضر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. و برای سلامتی بسیار مفید می باشند، مانند؛ بهبود حافظه، کاهش قند خون و سطح کلسترول بد. همچنین اعتقاد بر این است که این ماده آنتی اکسیدانی می تواند خطر دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

خواص دارویی گیاه خولنجان در درمان
با توجه به میزان اثربخشی که گیاه خولنجان برای سلامتی دارد به یک سری تحقیقات آزمایشگاهی در این زمینه اشاره خواهیم کرد:

کاهش التهاب:
به عنوان یک مطالعه مقدماتی بر روی موش های مبتلا به کولیت که در سال 2018 منتشر شد، نشان داد که عصاره هگزان یکی از انواع خولنجان، دارای خواصی است که التهاب را کاهش می دهد، بنابراین منجر به کاهش سطح کولیت می شود.

همچنین بخوانید: خواص درمانی گیاه قسط شیرین و گیاه قسط تلخ

مبارزه با باکتری ها:
در مطالعه آزمایشگاهی که در ژورنال علوم غذا و کشاورزی در سال 2010 منتشر شد، نشان داد که عصاره خولنجان همراه با گیاهان دیگر می تواند عفونت های میکروبی مانند: استافیلوکوکوس اورئوس، مونوسیتوژنیک لیستریا، اشریشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم را کاهش دهد.

اعتقاد بر این است که استفاده از این عصاره با گیاهان دیگر می تواند به حفظ غذا کمک کند هنوز مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است صورت گیرد، علاوه بر این، ریشه خولنجان ممکن است باعث ماندگاری برخی غذاها شود. به عنوان مثال طبق یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال 2000 در ژورنال حفاظت از غذا منتشر شده است، عصاره گالانگال می تواند تازگی گوشت گاو را حفظ کند.

مزایای دیگر:
گالانگال در موارد دیگری نیز مفید است، اما شواهد کافی برای تایید اثربخشی آن وجود ندارد. و این مزایا به مطالعات بیشتری نیاز دارند، که شامل موارد زیر است:

کاهش تب،
کاهش التهاب،
کاهش گاز روده،
کاهش گرفتگی عضلات،
کاهش دردهای قاعدگی،
مطالعاتی درمورد خواص دارویی گیاه خولنجان
گیاه خولنجان فواید بسیاری دارد که در زیر به مهمترین آنها اشاره شده است:

بهبود باروری مردان
مطالعه منتشر شده در ژورنال PLOS One در سال 2014 نشان داد که مصرف قرص حاوی پودر ریشه گالانگال خشک و منجمد و یک گیاه دیگر می تواند به افزایش باروری در مردان کمک کند و تعداد اسپرم و تحرک اسپرم را افزایش می دهد.

درمان آرتروز
مطالعه منتشر شده در آرتریت و روماتولوژی در سال 2001 نشان داد که مصرف عصاره حاوی خولنجان تا حدودی درد آرتروز زانو را کاهش می دهد.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
یک مطالعه آزمایشگاهی که در مجله Chemico-Biological Interactions در سال 2010 منتشر شد، نشان داد که فلاونوئیدهای استخراج شده از ریشه های خولنجان اثر مهار کننده بر فعالیت آنزیم استیل کولین استراز نشان می دهند، که می تواند در کاهش خطر بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.